Mesés vagyont úszott össze Katinka Rióban!

Kenderesi Tamásnak is jut majd sajtbureszre.

Hosszú Katinka az egyik legeredményesebb sportoló lesz a riói olimpia történetében, és ami még biztos, az egyik legjobban kereső is.

“Az már korábban is ismert volt, hogy a magyar állam az aranyéremért 35, az ezüstért 25, a bronzért pedig 20 millió forinttal jutalmazza a sportolókat, így Katinka három aranya és egy ezüstje 130 milliót hozott a konyhájára.”

A gyorsváltóban is úszott, és pontszerző, hatodik helyen végeztek, az újabb ötmilliót jelent majd neki. Sőt, olimpiai bajnokként életjáradékra is jogosult. Ez havonta egy több százezer forintos összeg, amelyet élete végéig kap majd.

“A fentiek alapján nem nehéz kiszámolni, Kenderesi Tamás húszmilliójából is fut majd bőven sajtbureszre az elkövetkezendő években.”

És sokkal jobban járt, mint Michael Phelps, az amerikaiak ugyanis körülbelül tízmilliót adnak a sportolóiknak egy aranyért.

“A legbőkezűbb állam Szingapúr, akik egy első helyet 210 millió forintnyi dollárral honorálnak.”

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Horrorsérülés az olimpián: lehetetlen szögben tört el a súlyemelő karjaKülönleges telefonokat kaptak az olimpiai sportolókRovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, magyar sportoló, Hosszú Katinka, 2016. évi riói nyári olimpiai játékokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »