Mesél az erdő: a telet várják a Hargitán

Mesél az erdő: a telet várják a Hargitán

Mesél az erdő elnevezéssel indítanak rendezvénysorozatot a Madarasi-Hargitán október 30-án. A hegység növény- és állatvilágát mutatják be gyerekeknek, akiknek szórakozási-sportolási lehetőséget is biztosítanak: falon és vasalt mászóösvényeken (via ferrata) mászhatnak.

madarasi_hargita_havazas_sugo_panzio_b

A rendezvényt megelőző napon, október 29-én a hegyre vezető utat szaladva is megtehetik a mozogni vágyók a Feel Good Sportegyesület csapatával. Akik aznap érkeznek, Kusmó-bulira számíthatnak. A túrázás hívei a Szökő-vízeséshez és a Rákosi-csúcsra mászhatnak az Erdélyi Kárpát-Egyesület tagjaival.

Emellett hegyvidéki pályázati lehetőségekről tartanak előadást a vállalkozó szelleműeknek. A több helyszínen történő eseményen természetvédelemmel kapcsolatos dokumentumfilmeket fognak vetíteni, a nosztalgiázni vágyók pedig történeteket mesélhetnek arról, milyen volt, amikor gyalog és traktorral mászták meg a Hargitát. A múltat idézve Régi szép idők címmel fotókiállítást is szerveznek, amelyre október 23-ig várják a múlt századi, Madarasi-Hargitán készült fényképeket. A fotó­kat a magyari.tekla@ma­da­rasihargita.ro e-mail címre várják.

Ugyanakkor a helyi vendéglátósok és civil szervezetek felvállalt rendezvényén a természet nyújtotta és helyben készült finomságokat kóstolhatnak az odalátogatók, fát ültethetnek, valamint sílécbemutatón vehetnek részt. Borkóstolót is tartanak az első ízben létrehozott rendezvénysorozaton, amelynek a fénypontja Földes László Hobo Halj meg és nagy leszel! című zenés előadóestje lesz. A monodrámát a Súgó Panzióban láthatja a közönség.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »