Mesekönyvben elevenedik meg Puskás Öcsi élete

Mesekönyvben elevenedik meg Puskás Öcsi élete

Puskás Ferencről szóló mesekönyv kerül hamarosan a boltok polcaira. A legkisebbek szórakoztató és szépen illusztrált kiadványból ismerhetik meg a legendás játékos életét.

Ugyan nem formabontó, de mindenképp újdonság az a mesekönyv, amely Szöllősi György és az Alexandra kiadó együttműködéséből jött létre. A Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című kiadvány családi elbeszélések és kutatások után, rendkívül látványos képi világgal mutatja be a legendás ballábas labdarúgó és családja életét.

Nem ez az első ilyen próbálkozás, a brazil világklasszis Pelé már adta nevét képregényhez, Neymarról szintén rendszeresen jelenik meg gyerekeknek szóló folyóirat szülőhazájában. Angliában pedig Frank Lampard a főszereplője az egyik legsikeresebb könyvsorozatnak.

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

„Öcsi bácsi minden magyar futballista példaképe, jó lenne, ha utánunk következő generációk is ismernék a legendáját” – mondta a könyvvel kapcsolatban Czvitkovics Péter, a Vasas játékosa a szerdai budapesti könyvbemutatón.

Érdekes, hogy Puskás gyerekkorából nem sok fénykép maradt fenn. Az illusztráció készítője egy 2 éves és egy 14 éves kori fényképből alkotta meg az Aranycsapat kapitányának karakterét.

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

„Ha a környékünkön vagy csak a hátsó udvaron valami galiba történt, annak Öcsi is rendre főszereplője volt. Őt és a barátait szinte kizárólag a labda és a foci érdekelte. Ahogy megérkezett az iskolából, már sietett is ki a grundra, ahonnan csak sötétedéskor lehetett hazaráncigálni” – emlékezett vissza a Száguldó Őrnagyra húga, Puskás Éva.

Mint a 87 éves családtag rámutatott, Öcsi akaratereje, játék iránti alázata és szeretete példaértékű, megmutatja, hogy ha teszünk érte, minden álmunk teljesülhet.

(Kemény Kristóf: Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai, Alexandra kiadó, Budapest, 2016. Ára: 2499 forint)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »