Mese a somogyországi patakgörbítőkről – Vetítő

Mese a somogyországi patakgörbítőkről – Vetítő

Adás:
2016. augusztus 8., hétfő 14.05
2016. augusztus 9., kedd 14.05
2016. augusztus 10., szerda 14.05
2016. augusztus 11., csütörtök 14.05
2016. augusztus 12., péntek 14.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott.

Augusztus 15. hétfő:
„A Bihar grófja” – Czárán Gyula – ismétlés
Rendezte: Csallóközi Zoltán

Seprősi Czárán Gyula életét és munkásságát a Bihar-hegység feltárásának szentelte, 1880–1905 között barlangokat fedezett fel, utakat, hidakat és létrákat épített a természeti csodákhoz, és olyan jellegű turistautakat, amik ma is népszerűségnek örvendenek. A film e kivételes egyéniségnek ered a nyomába.

Augusztus 16. kedd:
Vaddisznók – ismétlés
Rendezte: Vincze Zoltán

Egy sportfilm igazi sportemberekről, akik kerekesszékesként mindennap küzdelmet vívnak azért, hogy csapatuk létezzen, és első rögbimeccsükön játszhassanak.

Augusztus 17. szerda:
Székelyföldi betyárok – ismétlés

Rendezte: Zsigmond Attila

Pusztai, Jeges, Dézsi. Az 1950-es évek elején e három név tartotta izgalomban Felső-Háromszéket és a Kászonok vidékét. Egyszerű falusi fiatalemberek voltak, akiket a kommunista hatalom gyilkosként és rablóként kezelt, míg a nép körében megbecsülésnek örvendtek, akárcsak Rózsa Sándor, Sobri Jóska és a többi legendás hírű betyár.

Augusztus 18. csütörtök:
Csillaghálóban – Emlékek Pilinszky János európai útjairól – Ismétlés
Rendezte: Mispál Attila

Pilinszky János (1921–1981) a huszadik század egyik legnagyobb magyar költője volt, akinek szellemi jelenléte a mai napig érződik. Utazások Angliába, Franciaországba, szerelmek és barátságok. Dokumentumfilm Pilinszky János európai útjairól.

Augusztus 19. péntek:
Mese a somogyországi patakgörbítőkről
Rendezte: Sáfrány József

A Somogy Természetvédelmi Egyesület a Balatontól délre kezdett hozzá a lecsapolási szándékkal kiegyenesített patakok visszagörbítéséhez. Berecz András mesemondó meséli el a patakgörbítők történetét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »