Merkelt nem érdeklik a terrortámadások és az áldozatok: marad a nyitott ajtók politikája

Merkelt nem érdeklik a terrortámadások és az áldozatok: marad a nyitott ajtók politikája

MTI nyomán

Angela Merkel, német kancellár nem adja be a derekát: annak ellenére, hogy elismerte, a terroristák az ő bevándorlási politikáját használták ki arra, hogy kegyetlen merényleteket kövessenek el Európában, nem tágít a nyitott ajtók koncepciójától. Szerinte a gyilkosok pont azt akarják elérni, hogy Európa kevesebb migránst fogadjon be.

A kancellár megszakította nyaralását, hogy egy rendkívüli berlini sajtótájékoztatón közölhesse a német néppel és Európával:

esze ágában sincs feladni eddigi álláspontját, és Németország migrációs politikája a támadások ellenére sem változik.

“A legjobb tudásom és a lelkiismeretem

szerint cselekedtem”

– mondta, arra utalva, hogy miért küldött képletes meghívót a szíriai “menekülteknek”, majd hozzátette:

“(Németország) ragaszkodni fog az alapértékeihez és továbbra is menedéket nyújt azoknak, akik megérdemlik.”

A würzburgi és az ansbachi iszlamista terrorakciókkal kapcsolatban ismét elmantrázta a kudarcos Wilkommenskultur lejárt szavatosságú szlogenjét, arra utalva, hogy Németország megbirkózik a bevándorlás kihívásaival: Wir schaffen das! (Megcsináljuk!).

Közlése szerint

“a hatóságok mindent megtesznek a ‘megrázó és elszomorító’ bűncselekmények feltárásáért”.

A kancellár ugyanakkor hangsúlyozta, hogy teljes mértékben támogatja a belső határokon tavaly szeptember 15-én ideiglenesen visszaállított határellenőrzést, és elmondta:

az Európai Bizottság (EB) az év végén vizsgálja majd, hogy megfelelő-e az uniós külső határok védelme a belső határellenőrzés megszüntetéséhez.

Nesze semmi…

A tájékoztatón egy terrorelhárítási csomag előterjesztését is körvonalazta.

Merkel szerint meg kell erősíteni a rendőrséget és jobban be kell vonni a hadsereget (Bundeswehr) a terror elleni küzdelembe.

Folytatni kell az internetes bűnözés ellen felállított hatóság (CITIS) kiépítését, fejleszteni szükséges a terrorizmus tudományos kutatását, javítani kell az uniós együttműködésen, szorosabbra kell fűzni együttműködést az Egyesült Államokkal – a hírszerzés területén is -, és uniós szinten szigorítani kell a fegyvertartási szabályokat – sorolta.

Kilencedik pontként említette a kitoloncolások következetesebb végrehajtását.

A terroristák jobban tudják, mi az európai érdek, mint az európai vezetők?

Azonban, ha valami meg is valósul a tervezetből, kétséges, hogy bármi értelme is lesz, amíg Németországban közel másfél millió új migráns tartózkodik, illetve amíg a határokon továbbra is az lép át, aki csak akar.

A Merkel-i, kifacsart logika szerint ráadásul a épp a szélsőséges dzsihadisták akarják elérni, hogy Németország és Európa kevesebb bevándorlót fogadjon be:

“A terroristák azt akarják, hogy szem elől veszítsük azt, ami fontos számunkra, megbontsák az egységünket, a közösségi érzésünket és akadályozzák az életvitelünket,  elnyomják a nyitottságunkat és a rászorulók befogadására való hajlandóságunkat.”

Azt már a kedves olvasóra bízzuk, mennyire tűnik reálisnak a kancellár asszony elmélete, mindenesetre mi nagyon örülünk, hogy ilyen briliánsan tud olvasni a dzsihadisták fejében és ennyire tisztán látja a koncepciójukat.

Ha valami csoda folytán igaz lenne Merkel képzelgése, akkor lesújtó, hogy a fanatikus gyilkosok jobban szem előtt tartják és felismerik a kontinens érdekeit, mint annak állítólagos vezetői…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »