„Merkelt kifújolták, Orbán dicséri a menekültek elleni erőszakos tiltakozást”

„Merkelt kifújolták, Orbán dicséri a menekültek elleni erőszakos tiltakozást”

DIE WELT

Ezzel a címmel számol be a német lap a digitális változásról tartott tallinni EU-csúcsról. Ott azonban hirtelen a menekültek témája került előtérbe, ugyanis a konferencia épülete előtt izgatott tömeg gyűlt össze.

A tüntetők – az észt parlament egyik jobboldali pártjának támogatói – plakátokat tartottak fel, fújoltak és sípoltak mindenek előtt Merkel menekültpolitikája ellen. „Tiltakozunk Brüsszel hatalommegragadása ellen”, mondta az egyik tüntető.

Hírdetés

A magyar miniszterelnökre térve a lap ismerteti, hogy Orbán Viktor nem látott semmi kivetnivalót abban, hogy a 2500 lakosú Őcsényben „részben erőszakos tiltakozó akcióra” került sor és azt mondta, érthető, hogy a faluban lakók kifejezték véleményüket a migránsokkal kapcsolatban.

A Migration Aid segélyszervezet Őcsényben átmenetileg Magyarországon már menekültnek hivatalosan elismert  fiatalkorúaknak akart nyaralótábort létrehozni. Hasonlóan jár el a Migration Aid más helyeken is – minden esetben a rendőrséggel és a városi önkormányzatokkal összhangban.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »