Merkel tovább szigorítaná az Oroszország elleni szankciókat

Merkel tovább szigorítaná az Oroszország elleni szankciókat

Angela Merkel német kancellár szigorítani szeretné az Oroszország elleni szankciókat – közölte a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a kancellár környezetéből származó forrásaira hivatkozva.

A vasárnap megjelenő cikkről a lap már szombat este adott egy rövid összefoglalót a honlapján.

Az írás szerint az Oroszország elleni szankciókat a légiipar vagy a védelmi minisztériumhoz köthető iparágak elleni intézkedésekkel bővítenék.

Az idézett források szerint Angela Merkel az Európai Tanács jövő csütörtöki és pénteki ülésén szeretne tárgyalni a szankciók kibővítéséről.

A lap cikke felhívja a figyelmet arra, hogy az Oroszország ellen még az ukrán konfliktus idején bevezetett szankciók szigorítását nemcsak az uniós tagországokkal, hanem a koalíciós partner SPD-vel is nehéz lesz elfogadtatni. A szociáldemokraták a dél-európai államokhoz hasonlóan elutasítják ugyanis a szankciók szigorítását, a lap ugyanakkor megjegyzi, hogy az utóbbi időben “nőtt az oroszokkal szembeni ellenérzés”.

Ehhez hozzájárult az ENSZ-segélykonvoj elleni szíriai támadás valamit az oroszok aleppói tevékenysége is.

A cikk rámutat arra, hogy Barack Obama amerikai elnök telefonon biztosította Merkelt: támogatna egy “kemény választ”, ha az európai uniós országok erről döntenek. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »