Merkel szigorúbban szankcionálná az oroszokat

Míg Merkel keményebb kézzel fogná Oroszországot, a szankciókat a légiipar vagy a védelmi minisztériumhoz köthető iparágak elleni intézkedésekkel bővítenék.

Magyarország legolvasottabb politikai napilapjának, a Népszabadságnak a “leállítása” első, második és harmadik ránézésre is olyannak tűnik, mintha Orbán Viktor következő csapása lenne az országban működő média a miniszterelnök által még nem ellenőrzött részére – írja a Sme. A liberális szlovák lap kommentátora szerint ugyanakkor nem kell hőst csinálni a Népszabadságból, már csak azért sem, mert Magyarországon a tulajdonosok akarata előtti meghajlás már régen jóval erőteljesebb, mint bárhol a V4-es országokban.

Angela Merkel német kancellár szigorítani szeretné az Oroszország elleni szankciókat – közölte a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a kancellár környezetéből származó forrásaira hivatkozva. Az írás szerint az Oroszország elleni szankciókat a légiipar vagy a védelmi minisztériumhoz köthető iparágak elleni intézkedésekkel bővítenék. Az idézett források szerint Angela Merkel az Európai Tanács következő ülésén szeretne tárgyalni a szankciók kibővítéséről.

Egy helybeli tanárnő portréját festette Guido Van Helten ausztrál street art művész a kelet-ukrajnai frontvonalnál, Donyeck közelében fekvő Avgyijivka település egy szétlőtt lakóházának falára – adta hírül vasárnap az ukrán sajtó. A graffitiművész az ukrán irodalmat oktató középiskolai tanárnő portréját arra a házra festette, amelynél az asszony férje súlyosan megsebesült 2014-ben egy tüzérségi csapás következtében. A művész az alkotással a nemzetközi közvélemény figyelmét akarja erre a térségre irányítani, ahol mindennaposak az aknatámadások.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »