Merkel nem akar változtatni a menekültpolitikáján -NAGYON ROSSZUL TESZI

Az elmúlt hetekben történt támadások ellenére a német kancellár megvédte eddigi menekültpolitikáját csütörtöki sajtótájékoztatóján Berlinben. Angela Merkel továbbra is úgy látja, hogy Németország képes megbirkózni a menekültválsággal.

Magyar Menedék - Badiny

Múlt hét elején egy 17 éves afgán származású terrorista négy embert sebesített meg súlyosan egy vonaton baltával a németországi Würzburgban. Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet. Egy hongkongi családra támadt rá, a rendőrök a fiút lelőtték.

Pénteken egy 18 éves iráni származású fiú ölt meg tíz embert egy münchen bevásárlóközpontnál, tizenhatot pedig megsebesített, majd öngyilkos lett. Egy magyar származású fiú is volt az áldozatok között.

Vasárnap Ansbachban robbantotta fel magát egy hátizsákos merénylő egy borozónál, egy ember meghalt, tizenketten megsebesültek. Az Iszlám Állam ezt a merényletet is magára vállalta.

Angela Merkel csütörtöki berlini sajtótájékoztatóján megvédte eddigi menekültpolitikáját, és úgy vélte, hogy nem kell változtatni az eddigi irányvonalon.

A globalizáció árnyoldalai próbára teszik Németországot és Európát, de továbbra is kétségtelen, hogy “meg tudunk birkózni” a történelmi kihívással – mondta.

Újra azzal érvelt, hogy az üldöztetés és háború elől menekülő embereknek joguk van a védelemhez.

Hogy az őslakosnak mihez van joga, nem részletezte.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »