Merkel még mindig simogatja a migránsokat, de a németek mást gondolnak

A politikai vetélytársak előszeretettel titulálják xenofóbnak a jobboldali német AfD-t, amely a napokban hirdette meg politikai programját, melynek fő üzenete: Nincs helye az iszlámnak Németországban. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek 60 százaléka egyetért ezzel az állítással.

Magyar Menedék - Badiny

A Bild és az INSA közös kutatása kimutatta, “drámai” változás állt be a múlt évben a német társadalom iszlámhoz való hozzáállásában. 2015 januárjában még a németek 37 százaléka mondta azt, hogy az iszlámnak van helye Németországban. a legújabb adatok viszont most 15 pontos zuhanást jeleztek, ma már csak a megkérdezettek 22 százaléka látja szívesen az iszlámot az országban.

Az AfD szavazók körében ez az arány toronymagas, 92 százalék. A pártok támogatói közül, egyedül a zöldek táborában növekedett az iszlámot támogatók száma: 39-ről 42 százalékra.

Az AfD a múlt héten jelentette be radikális programját, amelyben többek között a mecsetépítések, a burka nyilvános viseletének betiltását tűzték ki célul.

RT


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »