„Merkel küszködik Németország összetartásával”

„Merkel küszködik Németország összetartásával”

A vezető amerikai lap, a New York Times ezzel a címmel írt szerkesztőségi vezércikket Angela Merkel német kancellár súlyos helyzetéről. Kéretik, hogy egyes olvasók ne mosolyogjanak, mert mint oly sok fősodratú médiumból tudjuk, „Európának” mindez katasztrófa, és aki a berlini eseményeken nevetgél, az azonnal „nem európaivá” válik.

A cikk e bekezdéssel indul: „Németországban a koalíciós tárgyalások összeomlása nem csak egyszerűen a németeknek politikai probléma, hanem az súlyos bizonytalanságot ígér egész Európának és az egész Nyugatnak. Egy olyan Európában, amelyet megrázott a Brexit, Donald Trump megválasztása, a demokrácia hátracsúszása Lengyelországban és Magyarországon, az orosz beavatkozás és sok más egyéb, Angela Merkel Németországának a prosperitás és stabilitás világítótornyának, a nemzetközi liberális rend megfélemlíthetetlen védelmezőjének kellett volna lennie. Most pedig hirtelen új választásról és egy poszt-Merkel korszak lehetséges indulásáról beszélnek.”

A második bekezdés szomorúan állapítja meg, hogy Merkel asszony „bátor” bevándorlási politikája főként az ország keleti részén a „szélsőjobboldali” Alternatíva Németország párt malmára hajtotta a vizet, és az „a szavazatok megdöbbentő 13 %-át szerezte meg”.

Hírdetés

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/merkel-kuszkodik-nemetorszag-osszetartasaval-2485765/


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »