Merkel felszólította Putyint, hogy vessen véget az erőszaknak

Moszkva vessen véget a „kegyetlen” helyzetnek a szíriai Aleppóban – kérte pénteken Angela Merkel német kancellár.

Merkel Berlinben közölte, hogy Moszkvának nagy befolyása van a damaszkuszi rezsimnél, ezért segítenie kellene abban, hogy véget vessenek a fokozódó erőszaknak a háború sújtotta közel-keleti országban.

A kancellár hangsúlyozta, hogy a nemzetközi jog tiltja kórházak bombázását.

A nyugati hatalmak háborús bűncselekményekkel vádolják az Aszad-rezsimet és legfőbb támogatóját, Oroszországot, amely közölte, nem állítja le légi hadműveleteit Szíriában. A Nyugat szerint orosz és szíriai harci repülőgépek szándékosan bombáznak civileket, kórházakat és segélyszállítmányokat, hogy megtörjék az észak-szíriai Aleppó város lázadók ellenőrizte, keleti negyedeiben rekedt mintegy negyedmillió lakost.

A német kormányszóvivő, Steffen Seibert is Merkel szavait visszhangozta pénteken, hozzátéve, hogy Oroszország mellett Damaszkusz másik szövetségesének, Iránnak is be kellene vetnie befolyását az aleppói harcok megállításához, valamint ahhoz, hogy eljussanak a humanitárius segélyek a város civil lakosságának.

A szóvivő kitért az egyenes válaszadás elől arra a kérdésre, hogy Németország támogatja-e szankciók bevezetését Oroszországgal szemben az aleppói bombázásban játszott szerepéért. Mint mondta, Berlin tudatában van annak, hogy minden lehetőséget számba kell venni, de elsődleges célja a tűzszünet elérése.

Rovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Angela Merkel, Vlagyimir Putyin, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »