Merkel csúfos veresége: a legnagyobb német lap olvasóinak csak 14%-a támogatja ámokfutását

Merkel csúfos veresége: a legnagyobb német lap olvasóinak csak 14%-a támogatja ámokfutását

A legnagyobb német napilap, a nem mellesleg kifejezetten liberális Bild-Zeitung ma egy közvélemény-kutatást indított, amelyben a németeknek lehetőségük nyílt véleményük kifejtésére.

A feltett kérdés: kinek van igaza: Merkelnek, aki nem tér el korábbi véleményétől és azt mondja, hogy nem szabad lezárni a határokat, mindenkit be kell engedni, mert a németek ezt a feladatot is megoldják, vagy pedig a bajor miniszterelnöknek, Seehofernek, aki kijelentette, hogy nincs tovább, azonnal be kell fejezni ezt a politikát, és önvédelmi lépéseket jelentett be (Bajorország határainak lezárása Ausztria felé és az onnan érkező bevándorlók azonnali visszatoloncolása, továbbá a Bajorországban tartózkodó sáskahad továbbküldése más német tartományokba).

Hírdetés

18 órakor fejeződött be a közvélemény-kutatás, és Merkel földrengésszerű vereséget szenvedett. A német közvélemény 86%-a Seehofernek adott igazat, és csak 14% voksolt Merkel mellett.

Ez azt jelenti, hogy Merkel ma este megbukott. Elhúzhatja még egy ideig, de, ahogy az előjelekből már korábban is kivehető volt, a németek nagy többségének elege van belőle és a hozzá hasonló széplelkekből.

(Kuruc.info – olvasónktól)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »