Merkel a túlélésre játszik

A német kancellár egy CDU rendezvényen kijelentette: a szociáldemokraták és a zöldek akadályozták meg Németországot abban, hogy számos dél-európai és észak-afrikai országot biztonságossá nyilváníthasson. Ezzel gyakorlatilag korlátlan befogadásra kényszerítette a két koalíciós partner a kormányt. Az eredmény egymillió feletti migráns, kezelhetetlen problématömeg, egyre nagyobb társadalmi feszültség, el nem tagadható erőszak és terrorveszély.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Ennek kell, hogy legyen felelőse, politikai is. Logikusnak tűnne, hogy Merkel az. Pedig nem.
Kicsit messzebbről.

Koalíciós partnerei – zsebükben a teljes német médiával – már másodszor akarják víz alá nyomni Merkelt. Az elsőt a kancellár zseniálisan kivédte (lásd: atomerőművek).

A másodikat pedig nemhogy kivédheti, de végre megszabadulhat a kezét – politikai értelemben – gúzsba kötő „partnereitől”, amiért nemcsak a német nép, de a kontinens java is hálás lenne Merkel kancellár asszonynak.

Azért ne adjunk felmentést a Mutternak. Ebben a “buliban” mások is – természetesen Ő, és a külföldi parnerei – benne voltak. Jellemző, most is csak a saját túléléséért kezdett el küzdeni, ám se Németország, se Európa sorsa, jövője nem érdekli, ahogy eddig se.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »