Mérgező viseletek – Reggeli járat

Adás:
2016. július 27., szerda 5.50

Náluk a pont
Kedd estétől nyilvánosak a felvételi ponthatárok.Találkozik-e a kereslet a kínálattal, hol tart az ösztöndíjreform, lesz-e elég kollégiumi férőhely? Vámosi Pétert a HÖOK elnökhelyettesét kérdezzük.

Tábor a határon
Migránsok várnak bebocsátásra Röszkénél, az európai menekültpolitika továbbra is tétovázik, eközben szaporodnak az iszlamisták által elkövetett merényletek. A déli határról kapcsoljuk tudósítónkat, Révész Zsoltot, a stúdióban pedig Tóth Norbert nemzetközi jogász elemez.

Mérgező viseletek

Vegyszer párolog az új ruhákból, az üzletekben a rákkeltő PFC koncentrációja akár hatvanszor is több lehet, mint a szabadban. A veszélyekről Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője beszél.

Míves alkotások, magyar hagyományok
Több száz alkotást tesz közkinccsé a Magyar Kézművességért Alapítvány jóvoltából szerveződött tárlat. Fábry Zoltán faműves a műhelytitkokba avat be.

Ételművészet
Matók Zsuzsa food designer azt főzte ki, hogy miként lehetnek az ételek a művészet alapanyagai. Az alkotások persze megehetők, de nem ezt a cél szolgálják.

Napernyők
Dolgoztak Bródy Jánossal, forgattak kisfilmet, itt az új album, és szinte az összes nyári fesztiválon fellép az Ivan and the Parazol. A stúdióban a zenekar frontembere Vitáris Iván és a dobos, Simon Bálint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »