Merényletek: több mint harmincan meghaltak Irakban

Legalább harmincnégy ember meghalt hétfőn Irakban a biztonsági erők, síita fegyveresek és katonák elleni öngyilkos merényletekben – közölték biztonsági tisztviselők.

Egy rendőrségi tisztviselő arról számolt be, hogy Bagdad északi részén két merényletben tíz ember meghalt és huszonhárman megsebesültek. Az egyik támadás egy ellenőrző pontnál, míg a másik a Masahda nevű körzetben, egy síita félkatonai erő tagjainak gyülekezőhelyénél történt. A dél-iraki Bászra városában öngyilkos merénylő robbantott, megölve legalább öt embert. Bagdad Abu Graib nevű nyugati elővárosában aknavető gránátok végeztek két emberrel.

Az iraki kormányerők három embere esett áldozatul merényleteknek Bagdadtól nyugatra és délre – közölték biztonsági források.

Iraki tisztségviselők a nap folyamán elmondták, hogy Bagdadtól délre egy további öngyilkos merényletben legalább tizennégyen vesztették életüket. Egy támadó Di Kár kormányzóság egyik éttermében hozta működésbe pokolgépét. Az éttermet előszeretettel látogatták a síita félkatonai erők tagjai. Egy rendőrségi forrás szerint legalább 27-en megsebesültek. Az áldozatok számára vonatkozó értesüléseket egy egészségügyi forrás is megerősítette.

Az Irak északi és nyugati területeit ellenőrző Iszlám Állam dzsihadista szervezet hírügynöksége révén vállalta a felelősséget számos merénylet elkövetéséért, amelyekben állítása szerint több mint hatvanan megsebesültek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »