Merénylet Isztambulban – Legalább tízen meghaltak

Legalább tízen meghaltak és negyvenen megsérültek, amikor két öngyilkos merénylők robbantott és lövöldözött az isztambuli Atatürk repülőtéren. Az M1 tudósítója úgy tudja, hogy négy kézigránát is robbant a nemzetközi terminálnál előtt. A merényletnek nincs magyar áldozata, sérültje.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Tíz halottja van az isztambuli Atatürk repülőtéren történt robbantásoknak – közölte a török igazságügy miniszter. Értesülések szerint két öngyilkos merénylet történt.

Tíz halottja van az isztambuli Atatürk repülőtéren történt robbantásoknak – közölte a török igazságügy miniszter. Értesülések szerint két öngyilkos merénylet történt.

Egy török tisztségviselő szerint a rendőrség lövéseket adott le a merénylőkre, hogy ártalmatlanná tegyék őket a repülőtér bejáratánál. A gyanúsítottak ezt követően a biztonsági átvilágítás előtt hozták működésbe a maguknál tartott robbanószert.

A Habertürk török hírtelevízió mintegy 40 sebesültről számolt be, akiket kórházba szállítottak. Helyszínen tartózkodó tudósítók szerint az embereket taxikkal szállították a kórházakba.

Hendrich Balázs isztambuli magyar főkonzul arról tájékoztatta az MTI-t: nincs tudomásuk arról, hogy az áldozatok között magyar állampolgárok lettek volna. Egyben közölte: az isztambuli magyar főkonzulátus információkért egész éjszaka hívható a 00 90 533 375 8715-ös telefonszámon.

A hatóságok lezárták a repülőteret. A támadást követően néhány járatot átirányítottak más repülőterekre – nyilatkozott egy repülőtéri illetékes, hozzáfűzve: nem világos egyelőre melyik, szerda reggel induló járatokat fogják törölni.

Egyelőre egy szervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, ugyanakkor a Törökországban elkövetett terrorista támadásokért a török hatóságok általában a szakadár Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), vagy az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetet teszik felelőssé.

Hunhír.info – hirado.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »