„Mentsük meg a földrajzoktatást!”

A Jobbik Ifjúsági Tagozat megdöbbenéssel értesült a kormány rendeletmódosításának tervezetéről, amelynek életbe lépése azt eredményezné, hogy a földrajz tantárgy eltűnne a mintegy 900 szakközépiskola körülbelül 95 százalékából. Ennek eredményeként ez a véleményük szerint alapvető tantárgy kikerülne a szakközépiskolákban kötelezően oktatott tantárgyak köréből, és mindössze a néhány tucatnyi, földrajzspecifikus szakon és intézményben oktatnák.

A Jobbik IT által kiadott közleményben Nichter Tamás, a Tagozat alelnöke emlékeztetett: a földrajz egy olyan alapműveltséghez tartozó tantárgy, melynek segítségével a diákok a mindennapi élethez elengedhetetlen természeti, társadalmi és gazdasági alapismereteiket sajátíthatnak el.

Szemben a XXI. századdal

“Ennek eltörlése megfosztaná a fiatalokat a környezettudatos gondolkodás kialakulásának lehetőségétől, attól, hogy az ifjúság megérthesse a környezeti problémák okait és következményeit. A fenntartható fejlődés és a bennünket körülvevő világ mélyebb megértéséhez szintén földrajzi ismeretekre van szükség” – fogalmazott élesen a fiatal jobbikos politikus.

A Jobbik IT egyetért a Magyar Földrajzi Társaság felháborodásával, éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy vesse el újabb meredek ötletét, hiszen ezzel a lépésével ismét a fiatalok minőségi oktatását és több száz földrajztanár állását veszélyezteti.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »