Mentőt vert részegen, persze hogy felfüggesztett

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a 35 éves férfit, aki néhány napja az őt ellátni próbáló mentőkre támadt.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A férfi szombaton a délelőtti órákban egy XIII. kerületi buszmegállóban feküdt ittas állapotban, a járókelők kihívták a mentőket, akik a helyszínen megkezdték a férfi ellátását. Amikor viszont megpróbálták őt egy kerekes széken a mentőautóhoz szállítani, a férfi hirtelen agresszívvé vált és ököllel a mentők felé ütött, amely ütés eltalálta mindkét mentőst, és amelynek következtében az egyikük 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozást a Budapesti XIII. kerületi Rendőrkapitányság teljesítette, amelynek gyors munkája eredményeként a kerületi ügyészség az elkövetőt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »