Mentő a szexuális ragadozó?

Két budapesti mentőt gyanúsítanak szexuális erőszak elkövetésével, a rendőrség már kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is – tudta meg a blikk.hu.

Magyar Menedék - Karácsony

Egy lány lett rosszul november 9-én a Széll Kálmán tér környékén. A mentők a helyszínre siettek, ám a segítségnyújtást rendőrségi feljelentés követte: a nő szexuális erőszakkal vádolja az őt ellátó mentőket.

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a rendőrséget. Kiderült: a két férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. Velük szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A mentők ellen szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, nem tanúsítottak ellenállást, együttműködtek a rendőrséggel.

Amennyiben az Országos Mentőszolgálat dolgozója ellen megalapozott gyanú alapján rendőrségi eljárás indul, az érintettet a munkavégzés alól az eljárás lezárultáig felfüggesztjük. A további munkáltatói lépéseket az eljárás eredménye határozza meg – mondta a lapnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »