Mennyibe kerül a németeknek a wilskommenkultúr? Csillagászati számok szivárogtak ki

Egy kiszivárgott dokumentum szerint a német kormány már 93 milliárd eurónyi kiadással számol a menekültekkel kapcsolatban 2020-ig, ami tartalmazza az ellátás, az integráció költségeit, de a menekülésük okainak megszüntetésére fordított összegeket is.

Magyar Menedék - Sitchin

A Der Spiegel Online információi szerint a német kormány újraszámolta, hogy mennyibe kerülhet neki a menekültválság a következő években, annak feltételezésével, hogy továbbra is évente több százezren érkeznek az országba. Ennek alapján 2020-ig 93 milliárd eurót készülnek biztosítani. Ez egy olyan munkaanyagból derül ki, amit a szövetségi kormány az egyes szövetségi tartományokkal folytatott tárgyalásaira készített és a lap megszerezte.

A Pénzügyminisztérium által összeállított anyagban a következő főbb tételek szerepelnek:

– Az elismert menedékkérők számára nyújtott szociális támogatások, segélyek, albérleti segélyek összege ez idő alatt 25,7 milliárd euró lehet.

– A nyelvtanfolyamokra 5,7, a szakmai beilleszkedést segítő programokra 4,6 milliárdot szánnak.

– A menekültek ellátására idén 16,1 milliárdot terveznek költeni, ami 2020-ra évi 20,4 milliárdra emelkedik.

A számításokhoz azt feltételezték, hogy az idén 600, jövőre 400, az azt követő két évben 300-300 ezer új menekült érkezik Németországba, valamint 55 százalékuk öt év múlva munkát tud keresni.

Csakhogy az tartományi kormányok is évi 21 milliárd euróra becsülik a rájuk eső költségeket, ami 2020-ra 30 milliárd euróra növekedne. Azt szeretnék, ha ennek felét is a szövetségi kormány fedezné. A költségek egyébként rendkívül egyenlőtlenek, a Saar-vidéken egy lakosra 90, Brémában 700 euró menekültekkel kapcsolatos kiadás jut.

A cikkből egyébként sok részlet nem derül ki, például hogy a 93 milliárd euróban benne vannak-e a 2016-os kiadások vagy azok egy része, de az sem, hogyan értették, hogy a menekülés okainak megszüntetésére is áldoznak belőle. A részletek állítólag a lap nyomtatott kiadásában olvashatók.

privátbankár


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »