Mennyi pénzzel támogatják a minisztériumok a CÖF-öt?

A jobbikos Szávay István minden minisztériumtól írásbeli kérdésben érdeklődik arról, hogy a tárca, illetve ahhoz köthető intézmény vagy társaság támogatta-e 2010-2016 között a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt (CÖF-CÖKA).

Az ellenzéki képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a nemzetgazdasági tárca egy korábbi írásbeli kérdésére azt felelte, a miniszter tulajdonosi joggyakorlási körébe tartozó gazdasági társaságok az adott időszakban nem támogatták a szervezetet.

Szávay István hozzátette, hogy ezután a CÖF-CÖKA is kiadott egy közleményt, hogy 2016-ig nem kaptak állami támogatást, később viszont az Átlátszó megírta, hogy 2016-ban 508 millió forinthoz jutottak az Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-től.

Miután a CÖF “lebukott”, a szervezet újabb közleményében azt írta, hogy 2010-től 2016-ig nem kaptak támogatást állami cégtől, az MVM támogatása viszont tavaly év végén érkezett – mondta a politikus. A Jobbik számára egyértelmű, hogy közpénzek százmilliói és milliárdjai folytak a CÖF-höz azért, hogy a kormány érdekében akciókat és demonstrációkat szervezzen – jelentette ki Szávay István.

(MTI)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »