Mennyi pénzt kapott Sorostól Kovács Zoltán?

A kormányszóvivő egyelőre nem árulja el, mennyi pénzt kapott ösztöndíjként Soros György alapítványától.

A kormány kommunikációs gépezete az utóbbi napokban keményen nekiment Soros Györgynek. Lázár János olyan titkosszolgálati jelentésekről beszélt, melyek szerint Soros György pénzeli az ellenzéki magyar civileket. Orbán Viktor miniszterelnök és Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig azt emlegette, hogy a migrációs válság mögött a magyar származású amerikai milliárdos áll.

Ahogy a Fidesz több vezető politikusa, úgy Kovács Zoltán is kapott a kilencvenes évek elején ösztöndíjat a Soros/Foreign & Commonwealth Office Scholarship keretein belül, hogy Oxfordban tanulhasson. Emellett a Soros alapította Közép-európai Egyetemtől (CEU) is kapott különféle ösztöndíjakat – derül ki a kormányszóvivő Kormany.hu-n elérhető életrajzából.

Az Átlátszó arra volt kíváncsi, mennyi pénzt kapott Sorostól Kovács, de utóbbi csak ennyit válaszolt: „Mivel a szóban forgó ösztöndíjakat pályázat útján nyertem el, illetve jellegüket tekintve nem minősülnek közpénznek, így nem gondolom, hogy azok összegéről tájékoztatást kellene adnom”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »