Menekülteket szállító csónak volt az úrnapi oltár a kölni dóm előtti téren

Menekülteket szállító csónak volt az úrnapi oltár a kölni dóm előtti téren

„Aki engedi, hogy emberek vízbe fulladjanak a Földközi-tengeren, az engedi, hogy Isten mindennap több ezerszer is vízbe fulladjon” – mondta Rainer Maria Woelki bíboros, kölni érsek május 26-án az úrnapi szentmisén, amelyet egy menekülteket szállító csónakból állított oltárnál mutatott be.

A szentmisét a szabadban tartották a székesegyház előtti téren, azzal a szándékkal, hogy felhívják a közvélemény figyelmét a háború elől menekülők és a migránsok befogadására és szolidaritásra ösztönözzék a hívőket.

A csónakot a máltai haderő egy mentőakció során foglalta le. A bíboros elmondta, hogy 80-100 ember utazhatott rajta, akik „az életükért eveztek”, a líbiai partok felől jöttek a terror, a háború elől menekülve. Homíliájában Woelki érsek arra kérte a híveket, ismerjék fel Isten jelenlétét a menekültek arcában, drámai történeteiben. „Jézus azt mondta, hogy azt a rosszat, amit legkisebb testvéreivel tettünk, vele tettük” – figyelmeztetett.

A csónak a szentmisét követően néhány napig még ott marad a székesegyház előtt, aztán egy, a menekültek megmentésével és gondozásával foglalkozó humanitárius szervezetnek ajándékozzák.

Forrás: L’Osservatore Romano

Fotó: Huffingtonpost.com

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »