Mellár: Ezért kell az igenre szavazni

Mellár: Ezért kell az igenre szavazni

Mellár Tamás közgazdász szerint az igen szavazat az októberi referendumon nem azt jelenti, hogy „jöjjenek a migránsok számolatlanul és ellenőrizetlenül”, hanem azt, hogy ha Magyarország az unió tagja, akkor az EU döntései rá is vonatkoznak.

Az „igen” mellett érvelve Mellár Tamás az M1-en péntek este hangsúlyozta: Magyarország az EU-tól az elmúlt években nemzeti össztermékének csaknem harmadát kapta meg támogatásként, amely nagyságrendjében az Egyesült Államok által a második világháború után Nyugat-Európának nyújtott Marshall-segélyhez hasonlítható.

Mindez nem működhet úgy, hogy közben az ország az unió közös problémáinak megoldásából nem veszi ki a részét, mert könnyen előállhat az a helyzet, hogy egy kétsebességes EU perifériáján találja magát – tette hozzá a szakember, a KSH volt elnöke.

Hírdetés

Csak zsarolási potenciál?

Mellár Tamás szerint a „nem” válaszra biztató kormány csak „zsarolási potenciálra” akar szert tenni a népszavazással, az ellenzéki pártok bojkottfelhívása pedig „elhibázott, destruktív”, e helyett nemzeti egységre lett volna szükség.

Ez a népszavazás nem közjogi, hanem politikai kérdésről szól – mondta. Mellár egyébként mindezt megírta már korábban a Magyar Narancsban is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »