Mel Gibson a Passió folytatására készül

Mindenek előtt egy vallomással tartozom. Nem láttam a Passiót. A hiányosság oka egész egyszerűen annyi, hogy a lelki mélységeket nélkülöző vérontást se bírom a filmvásznon, Jézussal kapcsolatban viszont ennek írásos formája is olyan hatással van rám, hogy már a filmmel foglalkozó első hírek olvasásakor tudtam, ez nem nekem való. Legalábbis még nem.

Ezzel az új filmmel, már amennyiben valóban elkészül, már egészen más a helyzet, hiszen nem Jézus haláláról, hanem feltámadásáról van szó, vagyis Jézus lényegéről, hiszen Ő maga a Feltámadás1. Jézus és az élet annyira elválaszthatatlanok, hogy amikor eljött az idő, hogy meghaljon értünk, a halált megtestesült emberi lététől kellett kölcsönvennie, hiszen hogyan is halhatna meg az élet.

Kíváncsian várom hát az új alkotást, aminek kulisszatitkaiba a Hollywood Reporter enged bepillantást.

„Randall Wallace forgatókönyvíró és rendező elárulta, hogy Mel Gibsonnal együttműködve a Passió folytatására készülnek.

Wallace, aki A rettenthetetlen és az Igazából mennyország forgatókönyvírója is, elárulta, hogy a készülő film Jézus feltámadására összpontosít majd.

„Mindig szerettem volna elmondani ezt a történetet. A Passió a kezdet, de a történetből még nagyon sok hátra van.”

„Az evangéliumi közösség szerint a Passió a legfontosabb Hollywood-i alkotás és folyamatosan azt a visszajelzést kaptuk, hogy a folytatás ezt is túlszárnyalhatja.”

A projekt jelenleg a forgatókönyvírásánál tart. Nem szerződtek le egyetlen stúdióval sem és a pénzügyi keret sem áll rendelkezésre. Mel Gibson hivatalosan nem nyilatkozott a folytatásról, de, amikor egy diplomaosztón megkérdezték, elmondta, hogy érdekli a projekt, a részletekbe azonban nem akart belemenni.

„A rettenthetetlen életét élni, avagy megtalálni a bátorságot, hogy a szívedet kövesd” címmel Wallace könyvet is írt saját útkereséséről, amiről a Blaze-nek adott interjúban beszélt a napokban:

„Döntenem kellett, hogy feladom minden álmomat, az elhívásom, mindent, amiről azt gondoltam, hogy életem küldetését jelenti és megadom magam a világnak, vagy kitartok. El kellett döntenem, hogy olyan forgatókönyveket fogok írni, amilyeneket Hollywoodban jó pénzért el lehet adni, vagy követem a szívem.”

Wallace ez idő tájt munkanélküli volt és komoly anyagi nehézségekkel nézett szembe, amikor is úgy döntött, hogy Istenhez fordul és megkéri, hogy igazgassa életét és pályafutását. Ezt követően írta meg A rettenthetetlen forgatókönyvét, és megbizonyosodott afelől, hogy „éppen az ilyen fajta történetek írására született.”

„Ekkor Jézus azt mondta: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él,” – János 11:25


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »