Megyei napilapokat vásárolt fel a Népszabadság kiadója

Megvette a Pannon Lapok Társaságát a Mediaworks. A felvásárlással létrejött új PLT-Mediaworks csoport tizenkét megyében ad ki megyei napilapot, három országos napilapot, valamint számos magazint és hírportált.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Gazdasági Versenyhivatal engedélyével a Mediaworks Hungary Zrt. pénteken megvásárolta a Pannon Lapok Társasága Kft-t. A PLT és a Mediaworks együtt közel 25 milliárdos árbevétellel és csaknem 1150 munkavállalóval fog rendelkezni.

A felvásárlással létrejött új csoport tizenkét megyében (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Fejér, Vas, Veszprém, Zala) van jelen megyei lapokkal. Emellett a cég három országos napilapot (Nemzeti Sport, Világgazdaság, Népszabadság) ad ki, valamint magazin portfólió és digitális médiatermékek tulajdonosa. A megyei lapok adják majd a csoport legnagyobb bevételi forrását, annak több mint 50 százalékát. A mai naptól kezdve a PLT- Mediaworks Lapok eladott példányszámának körülbelül 75 százalékát a megyei lapok teszik majd ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »