Megvonták a bizalmat Jakab Áron Csabától

Megvonták a bizalmat Jakab Áron Csabától

Szóban már jelezték Jakab Áron Csabának, az RMDSZ udvarhelyi alelnökének, hogy a szervezet nem járul hozzá tanácsosi mandátumának érvényesítéséhez. A politikus továbbra is reális felelősségvállalást vár a szövetségtől a kedvezőtlen választási eredmények miatt. Az őt ért rágalmazások ügyében jogi eljárást kezdeményezett.

JACS sajttaj5 AB-2_bJakab Áron Csaba

„Az RMDSZ-nek szerintem egy nagyon csúfos bukása volt a választásokon Székelyudvarhelyen. Továbbra is úgy gondolom, sőt elvárom, hogy valaki vállalja ezért a felelősséget” – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Jakab Áron Csaba, a szövetség udvarhelyi alelnöke. Kijelentésével elsősorban Verestóy Attila szenátorra célzott, aki szerinte döntéseivel közvetlenül hozzájárult a rossz eredményekhez. Rámutatott, több helyi RMDSZ tag is osztja a véleményét, ők azonban félnek, vagy nem akarnak „még” szót emelni az ügyben.

„A tényleges felelősségvállalás helyett, amit korábban is elvártam, beindult egyféle ellehetetlenítési, rágalmazási hadjárat. (…) Időközben megpróbáltak lekenyerezni, majd amikor rájöttek, hogy a rágalmazások miatt tényleg jogi útra terelem a történetet, fenyegetéseket kaptam” – mesélte Jakab a szövetségen belüli történéseket. Az Udvarhelyi Híradó kérdésére válaszolva elmondta, hogy konkrét ügyészségi feljelentést tett azért, mert az RMDSZ kiszivárogtatással vádolta. Határozottan cáfolta, hogy ilyet tett volna, sőt sejtései is vannak, hogy ki lehetett az, aki közzétette a botrányos szövetségi gyűlésről készült felvételeket.

„Ez ugyanaz az elterelés, ugyanaz a gyáva sunnyogás, amire én nem tudok reagálni” – jelentette ki az őt ért vádakkal kapcsolatban. Jakab szerint, ha a párt továbbra is megpróbálja elkendőzni az igazságot és kerüli a felelősségvállalást, akkor a parlamenti választásokon sem számíthatnak jobb eredményre az udvarhelyinél. „Nem azért, mert az RMDSZ-ben nincsenek felkészült arra érdemes emberek, hanem azért mert a szervezet időközben átalakult egyféle sunnyogók szervezetévé” – fűzte hozzá. Véleménye szerint az RMDSZ továbbra is képes tenni a közösségért, a szövetséget „belülről kell jobb útra terelni”.

Az RMDSZ megyei vezetősége szóban tájékoztatta Jakab Áron Csabát, hogy nem fogják visszaigazolni tanácsosi mandátumát, így ma nem iktatják a nevét a városatyák közé. „Ez nem lehet ok arra, hogy az ember meghunyászkodjék és gyakorlatilag, mint ahogy a legtöbben teszik, kisebb előnyökért feladja azt az erőt amiben hisz, elárulja azt az erőt, amelyben úgy látja, lehetőség van arra, hogy a közösség fejlődjék” – jelentette ki Jakab.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »