Megvédte címét a Szolnok a magyar vízilabda-bajnokságban

Ötödik mérkőzésükön nyert a Szolnok az Eger ellen a döntőben, így címét megvédve ismét megnyerte a magyar férfi vízilabda-bajnokságot. Az egyik csapat három sikeréig tartó párharcban a Zagyva-partiak éltek a hazai medence kínálta lehetőséggel, s a szombati összecsapáson lezárták a 2015/16-os bajnoki szezont. A Szolnoki Dózsa fennállása nyolcadik elsőségét szerezte meg, az Eger továbbra is háromszoros magyar bajnok.

A szolnoki arénában szoros emberfogással, kölcsönösen kemény védekezéssel kezdtek a csapatok, jó darabig nem is esett gól. Aztán a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert balkeze villant meg kétszer is (2-0), majd a szintén balkezes Zalánki Gergő szépítése után az ötkarikás és világbajnoki aranyérmes Varga Dénes büntetőből volt eredményes. Még az első szünet előtt a hazaiak kanadai légiósa, Aaron Younger célzott pontosan (4-1).

A második nyolc perc a vb-aranyérmes center, Bedő Krisztián megúszásgóljával kezdődött (4-2), utána viszont kizárólag a helyzetek elpuskázásában „jeleskedtek” a felek, így a nagyszünetre kétgólnyit megőrzött előnyéből a Szolnok.

Az olimpiai és világbajnok csapatkapitány, Varga Dániel eredményes büntetőjével indult a harmadik játékrész, amire Zalánki akciógólja volt a válasz (5-3). Még közelebb zárkózhattak volna a vendégek, azonban az akciók befejezésekor rendre pontatlanok voltak, nem úgy a triplázó Madaras (6-3). Az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert átlövésével viszont nem tudtak mit kezdeni a hazaiak (6-4). A délszláv légiósok közül a Szolnokot erősítő Stefan Mitrovic pazar találattal vétette magát észre (7-4), ám Erdélyi Balázs nem szerette volna, ha nagyon leszakad az Eger (7-5). Ez mégis megtörtént: a negyedből egyetlen másodperc volt hátra, amikor a negyedszerre is eredményes Madaras a félpályáról (!) leadott pattintott lövéssel vette be a bal felső sarkot (8-5).

A befejező negyedet Hosnyánszky elhajlásos bombája vezette fel, de az újraéledő egri reményeket Varga Dénes lohasztotta, aki biztos kézzel zúdította labdát a kapuba büntetőből (9-6). Két perc volt hátra, amikor a háromszoros olimpiai bajnok, utolsó bajnokiját játszó Biros Péter emberelőnyből betalált (9-7), ám ez már csak szépségtapasz volt: Milan Aleksic, illetve az egri vb-aranyérmes center, Hárai Balázs gólváltása után 10-8-ra nyert, így újra bajnok a Szolnok.

Az Eger végzett másodikként, a harmadik helyet az OSC szerezte meg, kieső pozícióban pedig a KSI zárt a világ egyik legjobbjának tartott magyar pontvadászat. Az Eger és a Szolnok számára még nem ért véget a 2015/16-os idény, ugyanis csütörtöktől szombatig a margitszigeti Hajós uszodában érdekeltek lesznek a Bajnokok Ligája hatos döntőjében.

E.ON férfi ob I, döntő, 5. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 10-8 (4-1, 0-1, 4-3, 2-3)
———————————————————    
gólszerzők: Madaras 4, Varga Dé. 2, Younger, Varga Dá., Mitrovic, Aleksic 1-1, illetve Zalánki, Hosnyánszky 2-2, Bedő, Erdélyi, Biros, Hárai 1-1

A párharc végeredménye: 3-2 a Szolnok javára


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »