Megvan az olimpia eddigi legfiatalabb győztese

A női toronyugrásban aranyérmes kínai Zsen Csien a Rio de Janeiró-i olimpia eddigi legfiatalabb bajnoka.

Zsen Csien, aki februárban volt 15 éves, csütörtökön nyerte meg azt a versenyszámot, amelyben a tavalyi kazanyi világbajnokságon ezüst-, a februári riói világkupán pedig aranyérmes volt. Ő az első kínai olimpiai bajnok, aki a 21. században született.

„Amikor megnyertem, sírtam a boldogságtól. Nem teljesítettem a legjobban a selejtezőben és az elődöntőben, de higgadt maradtam, és ez különösen az utolsó három ugrásomnál számított sokat” – nyilatkozta Zsen. A toronyugró édesanyjának, edzőinek és a csapattársainak köszönte meg a segítséget.

A fiatal sportoló az életkorát meghazudtoló összpontosítással versenyzett, végig látszott rajta a figyelem, csak a végeredmény kihirdetése után jelent meg egy szerény mosoly az arcán. „Különösebben nem voltam ideges, csak a gyakorlatomra koncentráltam. Az edzőm mondta, hogy minden ugrásom előtt gondoljam át a mozgássort” – mondta.

Zsen Csien remek teljesítményét még honfitársa, a második helyen végzett Sze Ja-csie is elismerte. „Az aranyérem volt a célom, sajnálom, hogy nem én nyertem, de Zsen csodálatos volt a döntőben. El tudom fogadni az ezüstöt, mert jobb volt” – nyilatkozta a 17 éves Sze.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »