Megvan a második csúcs is Török Zsoltnak!

Megvan a második csúcs is Török Zsoltnak!

Az expedícióban eltervezett második hegycsúcsra, a 6440 méteres Cholatse tetejére is sikerült feljutnia Török Zsolt aradi alpinistának. A csúcsmászásra május 22-én, vasárnap került sor, az információt a Nyugati Jelennek a nepáli Snowy Horizon Treks and Expedition ügynökség is megerősítette.

Az ügynökség képviselője lapunknak internetes kapcsolaton keresztül elmondta, Török Zsolt és társa, Vlad Căpușan vasárnap, nepáli idő szerint 9.43 perckor értesítette őket a Khumbu-térségben végrehajtott sikeres mászásról. E cikk megírásakor az ügynökség munkatársai várták, hogy a hegymászók szerencsésen leérjenek az alaptáborba.

Török Zsolt április közepén indult el a 2016-os Ama Dablam román expedícióra, Romeo Popa, Teo Vlad, Marius Gane és Octavian Petre alpinistákkal együtt. Az aradi hegymászó tervében két hatezres csúcs szerepelt: a rendkívül nehéz és összetett technikai mászást igénylő Ama Dablam és a legalább olyan nagy kihívásnak számító Cholatse. Az Ama Dablam tetejére Teofil Vlad és Marius Gane társával együtt jutott fel, a Cholatsenak egy később érkezett romániai alpinistával, Vlad Căpușannal vágott neki.
A nepáli ügynökség munkatársai közösségi oldalukon vasárnap ujjongva újságolták a szenzációs mászást, azt írták: „Mi ünnepelünk itt, Katmanduban!”


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »