Megúszták pénzbírsággal a menekülő tolvajok

Megúszták pénzbírsággal a menekülő tolvajok

Nem indítanak eljárást a kedden Sepsiszentgyörgyről indult, majd Brassó megyében véget ért autós üldözés után elfogott Prahova megyei tolvajok ellen. 

baleset homorodfurdonel vn 004_b(képünk illusztráció)

Az eltulajdonított ötezer lejt visszaszolgáltatták a megkárosított kézdioroszfalvi férfinak, aki úgy döntött, a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet.

A közigazgatásilag Kézdivásárhelyhez tartozó Kézdioroszfaluban történt lopás elkövetőit a Kovászna megyei rendőrök a Brassó megyei Farkasvágónál fogták el kedden délelőtt. A tolvajok szökni próbáltak, a menekülés azonban meghiúsult, miután a rendőrök kilőtték az általuk használt, bolgár rendszámú autó abroncsait.

A rendőröknek először három, Prahova megyei személyt sikerült azonosítaniuk, két férfit és egy nőt. Az autós üldözést követően kihallgatásra mindhármukat bekísérték a sepsiszentgyörgyi rendőrkapitányságra. A negyedik, helyszínről elmenekült személyt is sikerült azonosítani, az elkövetőknél pedig az eltulajdonított ötezer lejt is megtalálták. A pénzt visszaszolgáltatták a tulajdonosnak, és mivel a sértett nem tett feljelentést, lezárták az ügyet.

Az autót vezető személyt ötszáz lejre bírságolták, illetve gépjárművezetői engedélyét is bevonták, mert nem állt meg a hatósági felszólításra – tájékoztatott Nicoleta Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »