Megúszta Schmidt Maca fiacskája – az LMP-ben nem minősül fegyelmi vétségnek a nők zaklatása

Megúszta Schmidt Maca fiacskája – az LMP-ben nem minősül fegyelmi vétségnek a nők zaklatása

Nem volt fegyelmi vétség, ezért nem lesznek következményei Ungár Péter emlékezetes nyári ügyének, amikor a Momentum fesztiválján többekkel botrányosan viselkedett – tudta meg a HVG. Az LMP fegyelmi tanácsa vasárnap hallgatta meg elnökségi tagját a történtekről, majd felmentették.

Az LMP fegyelmi tanácsa megállapította, hogy Ungár Péter, a párt elnökségi tagja etikai vétséget követett el, amikor nem megfelelően viselkedett egy nyári fesztiválon. Ugyanakkor felmentették a fegyelmi eljárás alól arra tekintettel, hogy fegyelmi vétséget nem követett el – ez a fegyelmi határozat született vasárnap az ügyben.

A döntés ellen elvileg még 15 napig lehet fellebbezni a belső szabályok szerint, ugyanakkor úgy tűnik, hogy Ungár ezzel megúszta a kínos esetet.

Vasárnap ült össze a párt fegyelmi bizottsága, hogy több hónap után eldőljön, milyen szankcióval sújtsák Ungárt, amiért a Momentum Mozgalom egyik nyári fesztiválján ittasan atrocitásokba keveredett. Így többek közt összeverekedett egy biztonsági őrrel, és több résztvevőt is zaklatott. Nemcsak a bodajki Nyitás fesztiválról kellett távoznia, a Momentum minden rendezvényéről kitiltották.

Az elnökségi tagot is meghallgatták meg a történtekről, bár ő az augusztusi botrányos eset után rögtön etikai vizsgálatot kért maga ellen, és a Facebookon kért elnézést, amiért minősíthetetlenül viselkedett. Az LMP etikai bizottsága először megállapította, hogy Ungár etikai vétséget követett el, így került az ügy a fegyelmi bizottság elé.

Korábban írtuk:

Csak megrovást kap az LMP-től a lánymolesztáló zsidó

Kitiltották a lánymolesztáló LMP-s Ungárt a Momentum rendezvényeiről, befellegzett a két párt együttműködésének is

Ungár Péter az LMP-ben


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »