Megússza a nő, hogy elgázolt két gyereket

Megússza a nő, hogy elgázolt két gyereket

Nem tartozik büntetőjogi felelősséggel az a 35 éves nő, aki 2015 júniusában elgázolt egy kerékpározó testvérpárt Balatonfüreden. A fiatalabb, 9 éves kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után meghalt, 12 éves nővérének több csontja is eltört. A gázoló túllépte a megengedett sebességhatárt, a szakértői vélemény szerint viszont a tragikus kimenetelű baleset akkor is bekövetkezett volna, ha nem sérti meg a KRESZ szabályait, ezért az ügyészség megszüntette a büntetőeljárást.

A két kislány biciklivel érkezett a kereszteződésbe, de nem néztek körül, egy autó pedig fékezés nélkül elütötte őket még 2015 nyarán. Egyikük meghalt, a másik lány súlyos sérüléseket szenvedett. A család szerint megviselték a történtek.

„Brigitta másik iskolába került, speciális iskolába, mert nem tudta folytatni a tanulmányait az általános iskolában. Pszichológushoz is jártak, de azt tovább nem vállaltuk, mert úgy vettük észre, hogy nem használ” – mondta el az édesanya, Tóth Edina.

A sofőr a megengedettnél gyorsabban hajtott, az autót vezető nő ellen ezért büntetőeljárás indult. A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség ezt most bűncselekmény hiányában megszüntette.

Hírdetés

„Az igazságügyi és műszaki szakértői vélemény adatai alapján az is megállapítható, hogy amennyiben a terhelt a megengedett sebességet nem lépi túl, abban az esetben sem tudta volna elhárítani a balesetet. Erre figyelemmel a terhelt KRESZ-szabálysértése nem állt közvetlen okozati összefüggésben a halálos eredménnyel.”

A család fellebbeztek a határozat ellen, de kérelmüket a megyei főügyészség elutasította.

„Az nem igaz, hogy felelősségre nem lehet vonni valakit, amiatt, hogy elgázolt egy gyereket, amikor az első jegyzőkönyvben az szerepel, hogy gyorsan hajt és nem figyel, és hogy ezért nem vonják felelősségre, ezt nem értem” – nyilatkozta a gyerekek nagyapja, Lakatos István.

A család még pótmagánvádas eljárást kezdeményezhet. Emellett a kártérítésért folyamatban van egy polgári per az ügyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »