Megújul az MSZP – Hunvald Györgyöt választották az erzsébetvárosi MSZP elnökének

Megújul az MSZP – Hunvald Györgyöt választották az erzsébetvárosi MSZP elnökének

Ellenszavazat nélkül választotta meg elnöknek az erzsébetvárosi MSZP-s szervezet Hunvald Györgyöt – tudta meg a Nol.hu.

A VII. kerület egykori polgármestere Devosa Gábort váltja a poszton. Devosa a fővárosi pártszervezetben kapott pozíciót, ezért nem indult újra kerületi szervezet vezetéséért.

Tavaly áprilisban a Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletében két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta Hunvald Györgyöt. A Kúria azonban május 2-án formai okokból hatályon kívül helyezte az ítéletet.

Ennek oka azonban az volt, hogy a Hunvald Györggyel szemben folyamatban volt büntetőeljárásokat egyesíteni kellett volna bírósági szakban, ez azonban elmaradt.

Hunvald György egykori erzsébetvárosi polgármester ellen, aki 2010 előtt szocialista országgyűlési képviselő is volt, több büntetőeljárás indult.

Az egyik ügyben rajta kívül Weinek Leonárdot, a zuglói önkormányzat 2010 előtti szabad demokrata polgármesterét és társaikat vádolták hűtlen kezeléssel a polgármesterek által kötött megbízási szerződések miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség álláspontja szerint túlságosan magas – havi 300-400 ezer forintos – tanácsadói díjak voltak kikötve az egyébként is javarészt szükségtelen szerződésekben, amelyek nyomán tényleges teljesítés alig volt. Ebben az ügyben első- és másodfokon is minden vádlottat bűncselekmény hiányában mentettek fel a vádak alól a bíróságok. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek hétfőn azt mondta: ebben az ügyben kezdeményezett perújítást az ügyészség.

A másik ügyben önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítése, különféle megbízási szerződések és más kisebb súlyú cselekmények miatt vádolták meg a volt szocialista politikust. Az ingatlanügyekben felmentették, ám a kisebb súlyú cselekmények közül kétrendbeli hivatali visszaélés miatt jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztést kapott. Mivel azonban az eljárás során több mint két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, nem kellett börtönbe mennie.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »