Megújul a Facebook – Rengeteg változás jön. Mutatjuk.

Hamarosan a hozzászólások, a profilképek, de még a gombok is megváltoznak a Facebook hírfolyamában. Az újításokat néhányan már láthatják a számítógépükön és/vagy telefonjukon – írja a hvg.hu

 

A fejlesztők reményei szerint a változások könnyebbé teszik majd a tájékozódást a hírfolyamban. A bejegyzésekhez írt hozzászólások úgy néznek majd ki, mint egy csevegés a Messengerben, így az egyes kommentek ránézésre is elkülönülnek egymástól. Az egyes hozzászólásokra érkező válaszok pedig egy kicsit “beljebb” kezdődnek majd, így egyértelművé válik, hogy hová tartozik.

© Facebook

Ezt a megoldás a napokban az Instagramon is megjelenik (sőt, lehet, hogy már meg is jelent). Ennek köszönhetően könnyebb lesz beszélgetni a posztok alatt.

© Instagram

Megváltozik a felhasználók profilképe is, az eddig négyszögletes helyett lekerekítve láthatjuk majd az ismerőseink fotóját.

© Facebook

 

Megváltoznak a gombok: az eddigi, sötét színű szimbólumok helyett fehérek lesznek, a hozzájuk tartozó felirat betűmérete pedig valamelyest nagyobb lesz.

 

Hírdetés

© Facebook

Új ikon jelzi azt is, hogy értesítést kaptunk. Az eddigi (trükkös) földgömbhelyett egy kis csengettyű mutatja majd ezt.

© Facebook

 

Másként látjuk majd a hírfolyamban közzé tett hivatkozásokat is. A kiemelt kép utáni szöveg jól láthatóan elkülön majd minden más szövegtől, emellett pedig elsőként az adott weboldal linkjét láthatjuk majd, hogy első ránézésre is tudni lehessen, hová kerülünk, ha rábökünk.

 

© Facebook

 

Navigálni is jóval könnyebb lesz az oldalon: miután rábökünk egy ismerős bejegyzésére, eltűnik majd a kijelző tetején megjelenő kék info-csík, helyette csak a felhasználó posztját láthatjuk.

 

A változásokat szokás szerint nem egyszerre kapcsolja mindenkinél a Facebook, a felhasználók a következő hetekben fokozatosan kapják majd meg az új felületet. De hogy a dolog elkezdődött, arra bizonyíték, hogy vannak, akiknél már átváltott minden az újfajtára.

 

hvg.hu

 

Nyitókép: androidportal.zoznam.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »