Megtört a kihallgatáson, kilenc évet kapott

Megtört a kihallgatáson, kilenc évet kapott

Jogerősen is kilenc évet kapott az a zagyvarékasi tinilány, aki két évvel ezelőtt, barátja segítségével, brutális kegyetlenséggel végzett édesanyjával – tudta meg a Riasztás. A fiatalok a gyilkosság után a rokonokhoz mentek és azt mondták: nem tudnak bejutni a házba. Végül a rendőrségi kihallgatáson megtörtek és beismerték a bűncselekményt.

Tavaly januárban, a Szolnok megyei Zagyvarékason, egy 14 éves lány, 16 éves barátjával együtt rátámadt édesanyjára. Egy késsel szurkálták, kaszabolták a nőt, testén csaknem száz sebet ejtettek. Örlős Gábor, a fiatal lány ügyvédje szerint: hetek, hónapok alatt felgyülemlett indulatok tőrtek felszínre, amikor a családi veszekedés kegyetlen mészárlássá vált.

Napvilágra kerültek olyan okiratok, hogy már az édesapja halálát követően Zoé pszichiáterhez járt, aminek a kezelését furcsa módon megszüntették valamilyen oknál fogva, erre aztán nem derült fény, hogy miért, de a mi tudomásunk szerint idő előtt szüntették meg – közölte az ügyvéd.

Zoét és családját mindenki ismerte a faluban, mivel apja volt korábban a község háziorvosa.

Felmentek a hálószobába és utána még szeretkeztek együtt, és utána a kislány meg az a gyerek felvette a táskát, elindult iskolába. Az a lány meg ment a S. Robiékhoz, a testvér lány, az édestestvéréhez, a S. Robiékhoz azt előadni, hogy nem tud bemenni, mert hogy elhagyta a ház kulcsát, de közben ez nem volt igaz – mondta el Kanalas István.

Hírdetés

Az elsőfokon eljáró Szolnoki Törvényszéken az is kiderült, hogy hogyan váltak hidegvérű gyilkosokká a tinik.

A cselekmény előtti öt nap beszélgetése a facebook messengeren történő üzenetváltás formájában ismert. Látjuk azt a gondolati fejlődést abban az öt nap, ami körülbelül úgy fogalmazható meg, hogy az első három napban Zoé aktív és igyekszik bevonni, rávenni és  szándékát megerősíteni ebben a cselekményben, gondolati körben szerepel az is, hogy külső, harmadik személlyel követik el ezt a cselekményt – mondta a Szolnoki Törvényszék tanácselnöke, Pongrácz Zsolt.

A Szegedi Ítélőtáblán, másodfokon, zárt ajtók mögött folytatódott az ügy. A fiatal lány meg sem jelent a tárgyaláson. A Riasztás stábját is csak az ítélethirdetésre engedték be.

Fiatalkorú K. Martin másodrendű vádlott szabadságvesztését 12 évre enyhíti, a vele szemben elrendelt vagyonelkobzást mellőzi – mondta Mezőlaki Erik, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke.

A fiú büntetését két évvel enyhítették, Zoé esetében nem változtattak az első fokon kiszabott kilenc évnyi börtönön. Így, ha a lány jól viselkedik, akár négy év múlva szabad lehet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »