„Megtizedelve” nyert a Squadra Azzurra, hengerelt a La Roja

„Megtizedelve” nyert a Squadra Azzurra, hengerelt a La Roja

Olaszország emberhátrányban, Spanyolország gólzáporral, Wales pedig Gareth Bale vezérletével nyert a 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek hétfő esti mérkőzésein.

1izrol_b

A Squadra Azzurra – immár Giampiero Ventura szövetségi kapitány irányításával – épp az ibériai „La Rojával” együtt szerepel a G csoportban. Az első fordulóban az itáliaiak Izraelbe látogattak, ahol a Pelle (14. perc) és Candreva (31. perc – tizenegyesből) által gyorsan összehozott előnyüket Ben Haimnak (35. p.) sikerült csökkentenie. Chiellini 55. percbeli kiállítását viszont már nem tudták kihasználni a házigazdák, mert hiába lendültek támadásba, Immobile volt az, aki a 83. percben gólt szerezve beállította az olaszok javára a 3-1-es végeredményt.

Spanyolország eközben Diego Costa 10. percben jegyzett találata után a második félidőben további hét góllal szórta meg hazai pályán Liechtenstein legjobbjait, akik a 8-0-s vereség miatt az összetett utolsó helyén állnak. Az Albánia–Macedónia találkozót 1-1-es döntetlennél heves esőzés miatt szakították félbe a 77. percben, hogy aztán kedden kora délután fejezzék be. A végeredmény 2-1 lett.

A D csoportban Ausztria 2-1-re nyert Grúziában, Wales 4-0-ra múlta felül a vendég Moldovát, míg Szerbia 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán Írországgal. Az I csoportban mind a három mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, mert ahogyan a horvátok nem bírtak a törökökkel, úgy Ukrajnát is megszorongatta Izland, és Koszovó is pontot rabolt a finnektől.

Eközben a CONCACAF-zónában már a negyedik fordulót rendezik, ahol megpróbálták megvesztegetni az A csoportban sereghajtó, továbbjutásra esélytelen Salvador csapatát, hogy veszítse el a Kanada elleni találkozót. A válogatott tagjai ezt elutasították és sajtótájékoztatójukon hangfelvétellel támasztották alá a történteket. A csapat szerdán hajnali 5 órától játszik a juharleveleseknél, akik csak győzelem esetén reménykedhetnek a továbbjutásban. A négyesekből ugyanis két-kék válogatott kvalifikál a körmérkőzéses hatos döntőbe, ahonnan a legjobb három együttes jut egyenes ágon a vb-re, míg a negyedik helyezett az interkontinentális pótselejtezőn harcolhatja ki az oroszországi részvételt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »