Megtartotta 13. ülését a VII. Összehívású Beregszászi Városi Tanács

Megtartotta soros, 13. ülését a VII. Összehívású Beregszászi Városi Tanács.

A tanácsülés elején, Ukrajna Függetlenségének 25. évfordulója alkalmából, Babják Zoltán polgármester a városháza okleveleivel tüntette ki Miron Lucivot, a belügyi erők veteránját, Nagyija Lovha alpolgármestert és Majorossy György vb-tagot, a Beregszászi Központi Kórház orvosát.

A képviselői interpellációkat követően felolvasta a városi tanács képviselőinek a járási tanácsi kollégáinkhoz intézett, a Beregszászi Járási Központi Kórháznak a Linner Bertalan ismert sebészorvosról történő névadását indítványozó felhívását.

A napirendi kérdésekben elsőként Olga Andrisin pénzügyi főosztályvezető tartott beszámolót, s ebben kiemelte, hogy a városi költségvetés túlteljesítése eddig 3,5 millió hrivnyát tesz ki. Ezek a források elsősorban az oktatás, művelődés, városrendezés, sport fejlesztésére valamint a szociális szükségletekre lesznek fordítva.

A képviselők határozata szerint ugyancsak további forrásokat fognak kiutalni a város szennyvízelvezető hálózatának megtisztítására, az utcák rendbehozatalára – olvasható a polgármester közösségi oldalán.

Egy sor föld- és kommunális vagyoni kérdésben is jóváhagyó határozat született, köztük a Beregszászt elkerülő út megépítéséhez szükséges, társadalmi igényt jelentő földterületek kivásárlásában is.

Megalakul ugyancsak a Beregszászi Polgármesteri Hivatal Beregszászi Rituális Szolgálata kommunális vállalat valamint a II. Rákóczi Ferenc Sport- és Szórakoztató Komplexum Kft. Ezen kívül földterületeket is kiutaltak az ATO beregszászi résztvevői számára.

Végezetül a polgármester felkérte a képviselőket és a jelenlévőket, vegyenek részt Beregszászi Olga ismert énekesnő jótékonysági koncertjén, aki immár 13 éve szervez hasonló akciókat Budapesten minden Karácsonyra, s az ott összegyűjtött összeget a beregszászi kisjövedelműek megsegítésére fordítja.

Ebben az évben Beregszász szülötte a városi-járási ünnepség keretein belül ad jótékonysági koncertet 15.00 órai kezdettel szeptember 23-án a városi művelődési házban.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A katasztrófavédelmi dolgozók napját méltatták BeregszászbanMága Zoltán jótékonysági koncert a beregszászi római katolikus templombanHiányzó védőoltásokat kapott a Beregszászi Központi KórházRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, ülés, VII. Összehívású Beregszászi Városi Tanács, beregszászi kórház, átnevezés, kitüntetések, földterület, BeregFest Hazaváró Fesztivál, Babják Zoltán, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »