Megtalálták Kiss László másik bűntársát, őt is tagadott

SportMagyarország

Kiss László és a vízilabdázó társa a Margitszigeten a medencében molesztálta F. Mariannát, akit még a víz alá is lenyomtak.

Megtalálták Kiss László korábbi úszókapitány vízilabdás tettestársait, akikkel 1960-ban a Margitszigeten a medencében molesztált egy 18 éves lányt.

F. Mariannát hárman körbevették, s a Kiss másik, csoportos nemi erőszak ügyét taglaló 1962-es periratokból az is kiderült, hogy még a nemi szervét is fogdosták. Csak akkor akarták elengedni, ha megígéri, közösülni fog velük, de a medencei aktust is felajánlották neki – a lány a váratlanul felbukkanó úszómesternek köszönhetően szabadult ki a férfiak keze közül.

A lap szerint az egyik társa kor ismert vízilabdázója volt, még Európa-bajnokságot is nyert a válogatottal. Egy budapesti klubban pólózott, úszóként országos bajnoki címet szerzett, a másik férfi pedig szintén egy budapesti csapat játékosa volt.

A Népsport 1961 februárjában több cikket is írt az uszodai molesztálásról. Tettükért három hónapra minden sporttevékenységtől eltiltotta őket a Magyar Úszószövetség, s ebben az időszakban még az uszodákat sem látogathatták. Ugyanakkor a még komolyabb következményeket megúszták, ez ügyben nem indult rendőrségi eljárás.

“Engem nem tiltottak el soha, nem tudok semmiről, hagyjanak ezzel békén! Kiss László a barátom volt. Nem történt ilyen, semmiféle eljárás nem folyt ellenem. Szeretném, ha 80-100 éves történetekkel békén hagynának – mondta a Blikknek az EB-győztes vízilabdás.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »