Megtalálhatták a lezuhant egyiptomi gép feketedobozát

Egy francia hajó mélytengeri jeleket fogott be a Földközi-tengeren, minden valószínűséggel az EgyptAir lezuhant járatának egyik fekete dobozából.

Forrás: americanbazaaronline.com

Megtalálhatták a közel két a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép két feketedobozának egyikét – közölte szerdán az egyiptomiközlekedési minisztérium a katasztrófa körülményeit vizsgáló testületre hivatkozva.

Egyelőre még nem tudják, hogy melyik feketedoboz jeleit fogták be: a pilóták beszélgetéseit vagy a repülési adatokat rögzítő adatokat.

Ha bebizonyosodik, hogy a mélytengeri jelek valóban az egyik feketedobozból jönnek, elindulhat a helyszínre egy speciális hajó, amely fel tudja hozni a tengerfenékről a berendezést. Ez körülbelül egy hetet vesz majd igénybe.

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett, körülbelül 35 perccel a tervezet leszállás előtt, épphogy belépve az egyiptomi légtérbe. Azóta csak néhány sodródó roncsdarabot, illetve emberi testrészeket találtak a tengerben a görög Kárpathosz sziget közelében, a géptest nem lett meg.

Forrás: Híradó.hu

The post Megtalálhatták a lezuhant egyiptomi gép feketedobozát appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »