Megszűnik a Friderikusz az ATV-n

Megszűnik a Friderikusz az ATV-n

A TV2-től nemrég távozott műsorvezető könnyedebb hangvételű műsort kaphat a baloldali csatornán. Az együttműködés sorsát megpecsételheti Friderikusz Kiss László melletti kiállása.

„Ez a műsor ebben a formában megszűnik” – írta közleményében Friderikusz Sándor a Facebookon. Állítása szerint az ATV „könnyedebb hangvételű műsor” vezetésére kérte fel, egyelőre tárgyalnak róla és kialakítják a főbb körvonalakat, de egyáltalán nem biztos, hogy marad a csatornánál. „A folytatásról, ha lesz, természetesen majd idejében értesítjük Önöket” – közölte a műsorvezető.

Kiállt Kiss László mellett

A Friderikusz 2013 szeptemberében indult, azóta 260 adás készült el. A műsor körüli legnagyobb botrány Kiss László úszóedző és társai nemi erőszak-ügyével volt kapcsolatos. Áprilisban ugyanis Friderikusz Sándor keményen kiállt Kiss László mellett – így kerülve egy platformra Aczél Endrével. Friderikusz kifejtette a műsorában: egymásra találtak a „sajtóhiénák” és a „bosszúszomjas magyar népi lelkület”, és megsemmisítettek egy embert.

Akkor az ATV hírigazgatója kijelentette: nem tudnak azonosulni Friderikusz megközelítésével. Honlapjukon az alábbi közleményt tették közzé az adás videója alatt: „A fenti műsorban elhangzott vélemények nem tükrözik az ATV álláspontját, azok kizárólag a műsorvezető és a műsor vendégének véleménye. Az ATV elhatárolódik a műsorban elhangzott gondolatoktól.”

A TV2-t már otthagyta

A közelmúltban már egy csatornától eljött Friderikusz Sándor. Ugyan egy ideig azt pletykálták, hogy a Prima Primissima-díjas újságíró az Andy Vajna-féle TV2 újraindított Naplójában kapna helyet, ezt Friderikusz cáfolta.

Sőt, közölte akkor azt is, hogy minden kapcsolatát megszakítja a csatornával, az Összezárva Friderikusszal című kibeszélő-showját (könnyen lehet, hogy ehhez hasonló formátummal tér vissza az ATV-n) sem folytatja. Ennek okát egyebek között a csatornánál beállt változásokkal magyarázza, ráadásul műsora mögött dolgozó csapata se vállalta a további munkát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »