Megszűnhet a vasárnapi boltzár?

Az Orbán Viktor vezette kormányzat szembemenne a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos esetleges népszavazással, és inkább feloldaná a boltzárat – értesült a Népszabadság.

A kormányoldalon biztosra veszik, hogy a Kúria nem fogja helybenhagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely hitelesítette Erdősi Lászlóné népszavazási kérdését – írja a Népszabadság. Ám az sem biztos, hogy az MSZP képviselőjének, Nyakó Istvánnak a kérdése kap zöld jelzést.

Mindenesetre a lap információi szerint kormánykörökben elébe mennének a dolgoknak, és fontolgatják, hogy módosítják az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényt. Ez a lépés kisebb veszteséget jelentene kormánypárti politikusok szerint az Orbán-kormánynak, mint ha az MSZP elkezdené a 200 ezer aláírás összegyűjtését.

A Népszabadság piaci forrásokból úgy tudja a Miniszterelnökség már több kiskereskedelmi láncnál puhatolózik. Van is olyan hazai áruházlánc, amely a vasárnapi nyitva tartásért lobbizik, hiszen neki a jelenlegi törvény súlyos veszteséget okozott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »