Megszületett az első kóros kisfejűségben szenvedő európai csecsemő

Megszületett az első kóros kisfejűségben szenvedő európai csecsemő

Aleppóban harcolhatott az ansbachi robbantó. Trump átvette a vezetést. Megszületett az első kisfejűségben szenvedő gyermek Európában. Külföldi lapszemlénk következik.

Átvette a vezetést Donald Trump Hillary Clinton előtt a CNN amerikai hírcsatorna közvélemény-kutatása szerint. Trump a maga 44 százalékával jelentős előnyre tett szert a szavazatok 39 százalékát birtokló Clintonnal szemben, míg Gary Johnson független jelöltet a válaszadók 9 százaléka támogatta. Az iparmágnás Trump szavai leginkább az alsó rétegekhez tartozó fehérek körében aratnak sikert. A felsőfokú végzettség nélküli fehér lakosság körében Trump toronymagasan, 62 százalékkal vezet, míg Clintonra ennek a rétegnek mindössze a 23 százaléka szavazna. Ezzel szemben a diplomás fehér lakosság 44 százaléka Clintont látná szívesebben a Fehér Házban, körükben Trump támogatottsága 39 százalék.

Spanyolországban megszületett Európa első kóros kisfejűségben, azaz mikrokefáliában szenvedő csecsemője; a gyermek édesanyja a terhessége idején Dél-Amerikában járt, ott kapta el a tigrisszúnyog által terjesztett zikavírust – írja a spanyol El Mundo. A fejlődési rendellenességet már korábban, május elején diagnosztizálták a magzatnál, és azt nyilvánosságra is hozták. A szülők ennek ismeretében döntöttek úgy, nem kérik a terhesség megszakítását. A család védelmében a kórház nem közölt semmilyen személyes adatot, így azt sem, hogy a csecsemő kisfiú vagy kislány. Spanyolországban eddig összesen 190 Zika-fertőzést regisztráltak az egészségügyi hatóságok, minden eset behurcolták, azaz mindannyian Dél-Amerikában kapták el a betegséget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »