Megszólalt Hunvald György!

Az MSZP frissen megválasztott elnöke a múlt héten egyértelművé tette: nem fogja támogatni Hunvald György, a hivatali visszaélés miatt jogerősen elítélt, most mégis VII. kerületi MSZP-elnökké választott egykori erzsébetvárosi polgármester további szerepvállalását a pártban. Molnár Gyula hozzátette: érti a történet emberi részét, hogy a szervezet rehabilitálni akarja a meghurcolt ex-vezetőjét, de úgy látja: Hunvald György és az erzsébetvárosiak nem gondolták alaposan végig a döntést, ezért „a politikai részétől nem vagyok boldog”.

Most megszólalt a másik fél is: Hunvald György nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Íme, két érdekes részlet Katona Mariann interjújából:

„– Beszélt azóta Molnár Gyula pártelnökkel?
– Nem.

– Tervezi?
– Nem tervezem.

– Befolyásolja majd az elnöki munkáját, hogy hamarosan ismét bíróságra kell járnia, miután perújítást rendeltek el a kerületben az ön vezetése alatt kifizetett, az ügyészség szerint túlságosan magas tanácsadói díjak miatt?
– Nem befolyásolja. Az elnöki munka helyi politikáról szól, a másik jogi természetű. Az ügyészség vádjai rendre elbuktak a különböző szintű bíróságokon.”

„– Azért önt jogerősen elítélték hivatali visszaélés miatt…
– Az egyik, amiért elmarasztaltak hivatali visszaélés miatt, egy lakáscsere volt. A bérlő leadta a lakását, és egy szobával nagyobbat kapott, mint lehetett volna. Nem én terjesztettem elő, nem vettem részt a döntésben, viszont polgármesterként én írtam alá a kiutaló határozatot. A másik ügy, a Dózsa György út 68. szám alatti társasház, ahol a hivatal lefolytatott egy 23 millió forintos közbeszerzési eljárást, ami során a közbeszerzési törvényt megsértettem. Valószínűleg én vagyok az egyetlen, akit a közbeszerzési törvény megsértése miatt büntetőjogilag elmarasztaltak. Fontos, hogy egyik esetben sem érte kár az önkormányzatot. A választókat nem kell hülyének nézni, az a baj, hogy sokan annak nézik őket.”

De érdemes a teljes anyagot elolvasni; itt található.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »