Megszólalt a csontsoványan meghalt kislány apja

A bulvárlapok egyre több részletet derítenek ki a gyöngyösi rémtörténetről.

Még csütörtökön értesítette a gyöngyösi házaspár a mentőket, hogy másfél éves gyermekük meghalt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult nyomozás, miután kiderült, hogy a kicsi mindössze három és fél kiló volt. A Blikk mai cikke szerint a sokat próbált mentősök és rendőrök is megdöbbentek a látványtól. „A gyermek a szó szoros értelmében csontvázzá aszalódott, bőre rátapadt kiálló csontjaira” – írják.

Balhék és zárkózottság

– Kérem, értsék meg, hogy még nem tudok beszélni. Nagyon nagy fájdalom ez nekünk – csikart ki néhány mondatot a Bors a férfitól. A bulvárlap közben a szomszédokra hivatkozva azt írja, hogy a családban egy karácsonykor akkora balhé volt, hogy az ő ünnepüket is elrontotta. Ezt támasztja alá a Blikk információja is, mely szerint a rendőröknek több esetben kellett intézkedniük hangos veszekedések miatt. A lap szerint egyébként a család nagyon zárkózottan élt, a kőfaragó férfi éjszaka is napszemüvegben járt, míg a nő még a köszönéseket sem fogadta.

Tudott róla a gyámügy?

Meg nem erősített források szerint egy gyermeket korábban a gyámügy már elvett a nőtől hasonló problémák miatt – írta a Blikk. Mindenesetre azt biztos, hogy a házaspár négyéves kislányát a tragédia után gyámság alá helyezték.

A Heol.hu korábban Csathó Mónikára hivatkozva azt írta, utoljára tavaly novemberben járt orvos a családnál, akkor az elhunyt gyermek súlya hét kiló volt.

Agárdi kapcsolat?

Ugyanakkor a Bors szerint itt is vizsgálhatják majd a gyermekvédelmi szolgálat és az orvosok felelősségét, ahogy az agárdi „fényevők” ügyében. Felmerült az is, hogy kapcsolat volt a két ügy között, hiszen az agárdi esetben elítélt természetgyógyász is Gyöngyösön lakott. A bulvárlap megkereste a védőügyvédet, aki állítólag már rákérdezett a védencénél, aki cáfolta, hogy köze lenne az esethez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »