Megszólalt a cigány: Vona Gábor pedig nem az ördög

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a barcsi cigánytelepen járva egy férfi meghívását elfogadva bő fél órát beszélgetett a családdal a kiskonyhában – írja a sonline.hu. Én még az ördöggel is cimborálnék, ha csak egy halvány esélyt is látnék arra, hogy attól a cigányságnak jobb lesz. Vona Gábor pedig nem az ördög – mondta a barcsi Bokor József, az a roma, aki meghívta házába a helyi cigánytelepre látogató Vona Gábort.

Magyar Menedék - Badiny

A Jobbik elnöke elfogadta a meghívást, és bő fél órát beszélgettek a cigány családdal a kiskonyhában. – Mi másról esett volna szó, mint szegénységről, cigányságról. Elmondtam, jó lenne már végre egy olyan világ, ahol nem 20 ezer forintból kell az embernek megélnie, valódi munkához jutna az, aki dolgozni és boldogulni akar – mondta Bokor József.

– Bárki bármit mond ugyanis rólunk, a cigányok többsége ilyen. Elegünk van már a nyomorból, a közmunkára alapozott életből. Olyan mélyen vagyunk, hogy mindenkit meghallgatunk, aki azt állítja, hogy segítő szándékkal jön.

– Bármelyik pártelnököt szívesen vendégül látom, ha megkeresnek – tette hozzá. – Elmondom én nekik is, hogy mi nyomja a szegény emberek szívét.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »