Megszegett ígéret – kiakadt Trumpra a Breitbart

Megszegett ígéret – kiakadt Trumpra a Breitbart

„Megszegett ígéret” – így kezdte az elnökválasztási kampány során végig Trumpot támogató lap, a Breitbart News azon cikkét, amelyben beszámolt arról, hogy a Trump-kormány mégsem indítana eljárást Clintonnal szemben.

A kampány során a republikánus elnökjelölt, Donald Trump több alkalommal is bűnözőnek nevezte a később általa legyőzött Clintonnét. Trump nagygyűlésein gyakran felhangzott a rigmus: „Lock Her Up!”, azaz „Dugd dutyiba!”

A Clintonnal kapcsolatos felvetésekre gyakran bólogatott lelkesen a Trump győzelméhez hozzájáruló Breitbart News. A portál volt vezetője, Stephen Bannon előbb kampányfőnökként segítette Trumpot, majd a győzelem után a megválasztott elnök átmeneti kabinetjébe is bekerült stratégiai tanácsadóként.

Így aztán nem meglepő, hogy a Breitbartnál rendkívül csalódottak, amiért Trump az egyik legfőbb, alternatív jobboldalnak tett ígéretét – sok más mellett – megszegte. Ez szerepelt a Breitbart címlapján magyar idő szerint kora este:

A hozzászólók még jobban kiakadtak. „Ez volt az, amit legkevésbé akartam hallani” – írta a legtöbbet lájkolt hozzászólás szerzője. „Nos, nem lesz két cikluson keresztül elnök, ha ez igaz” – írta egy másik kommentelő.

Nem sokkal később a Breitbart lecserélte a címlapos anyagot egy „12 kamuhír a fősodorbeli médiából” című cikkre. Csak a legnépszerűbb cikkek listáján lehetett megtalálni az eredeti írást, a címlap tetején a Trump-párti Rudy Giuliani korábbi New York-i polgármester – akiről felmerült, külügyminiszter is lehet, ám ezt cáfolták – döntést támogató reakcióját közölték.

(MNO nyomán)

Korábban írtuk: Clintonné megnyugodhat: csak kampányhazugság volt az elszámoltatására tett ígéret


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »