Megszakították a műtéteket, kiürítették a kórházat

Megszakították a műtéteket, kiürítették a kórházat

Bombariadó miatt kellett kiüríteni az orosházi kórházat, több száz beteget kellett a kórház területéről elvinni. A súlyosabb betegeket szociális intézményekbe szállították át, sok kórházban fekvőnek azonban az intézmény előtt kellett várnia, amíg a rendőrség átvizsgálta az épületet.

Ágyban fekvő betegeket is ki kellett menekíteni az orosházi kórházból a bombariadó miatt. Több mint háromszázan voltak az intézményben, műtétet is el kellett halasztani.

„A kiürítés körülbelül negyven perc alatt lezajlott, több mint négyszáz ágyas kórházról beszélünk, több mint háromszáz beteget ki kellett kapukon kívül helyezni. Azt gondolom, hogy flottul ment minden, ami viszont fontos, hogy a műtéteket is meg kellett szakítani, és hát azért ez mindenképpen problémás. Egy egészségügyi intézményben bombariadóról én nem is hallottam az elmúlt időszakban” – fogalmazott Durai Gergő, a kórház főigazgatója.

„Elmebeteg valaki csinálta ezt, normális ember nem csinál ilyet, hogy egy kórházat beriasztja ilyen bombával” – nyilatkozta az egyik benn fekvő. A betegek egy része órákon keresztül a kórház épülete előtt várakozott.

A súlyosabb sérülteket és az időseket ideiglenesen szociális intézményekben helyezték el.

„Azonnal kértem a buszvállalatot, hogy küldjön buszokat ide, hogy a kihozott betegeket fel tudjuk ültetni meleg buszokra, illetve ezek a buszok szállították el a szociális intézménybe a betegeket, és a szociális intézményből jöttek ide nagy számmal, megkértem az igazgatónőt, hogy küldjön ide ápolókat kocsikkal, akik segítenek kihozni a kórházból a betegeket” – mesélte Dávid Zoltán polgármester.

A kórházban a tűzszerészek nem találtak robbanóeszközt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen közveszéllyel való fenyegetés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »