Megszakadt a sorozat: Federer nem indul a Garroson

Bármennyire is szeretett volna ott lenni a jövő hétfőn induló Roland Garroson a korábbi világelső Roger Federer, hátfájdalmai miatt kénytelen volt visszalépni a párizsi tornától. Ezzel Rafael Nadal lépett előre negyedik kiemeltnek.

Vélhetően nem így képzelte a következő heteit Roger Federer. A tizenhétszeres Grand Slam-győztes ugyanis ahelyett, hogy pályára lépne a 2009-ben egyszer már meghódított párizsi salakon, hátfájdalmai miatt kénytelen volt bejelenteni, hogy visszalép a hétfőn rajtoló Roland Garrostól.

„Sajnálattal kell bejelentenem, hogy úgy döntöttem, nem indulok el az idei Roland Garroson. Noha fokozatosan javul az egészségi állapotom, a hátam még nem százszázalékos, így nem vállalok felesleges kockázatot, és kihagyom a párizsi viadalt. Elnézést kérek mindenkitől, de ezzel meg tudom hosszabbítani a karrierem, ráadásul teljesen egészségesen vághatok neki a füves szezonnak. Ugyanolyan motivált és izgatott vagyok, mint korábban, és azt megígérhetem, hogy jövőre mindenképpen eljövök Párizsba” – olvasható a svájci sztár közösségi oldalán.

Federer 1999 után először hagyja ki a tornát, így megszakad a remek sorozata, melyben az elmúlt tizenhét évben zsinórban hatvanöt GS-tornán vett részt. A korábbi világelső kiesésének legnagyobb nyertese – bár erről vélhetően szívesen lemondott volna – a kilencszeres párizsi bajnok, Rafael Nadal, aki így negyedik kiemeltként vághat neki a tornának, azaz kizárólag az elődöntőben találkozhat legnagyobb riválisaival: a világelső Novak Djokoviccsal, a római győztes Andy Murray-vel, valamint a címvédő Stan Wawrinkával.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »